Sunday, 4 March 2018

ခ်ဥ္ငံစပ္ သခြားသီးသုပ္ ေမႊးေမႊးေလး







သခြားသီးသုပ္ေဟ႔ ဆိုလိုက္ရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ငါးငပိရည္က်ဳိနံ႔ေလး ေမႊးေနမွ စားလို႔ေကာင္းတာမ်ဳိးပါ သခြားသီးသုပ္ထဲ ငါးပိရည္က်ဳိေလးက အဓိက ပါရတာမို႔လို႔ အိမ္မွာငါးငပိရည္ က်ဳိျပီေဟ႔လို႔ဆိုရင္ သခြားသီးသုပ္ေလးက အေဖာ္အျဖစ္ ပါလာတတ္ျပန္တာပါဘဲ ဒါေၾကာင္႔မို႔ မာမာတို႔ မိသားစု သုပ္စားတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီး - တလံုး
  • ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အသားက်က္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ဘာဆာငါး - တတံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္သေလာက္ထဲ႔ပါ)
  • ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးကာ မိမိအဆင္ေျပသလို အရင္ျခစ္ေပးထားပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ဘာဆာငါးကို ခပ္မြမြ ေခ်ေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးကို ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးျပီး ေရတထပ္ ထပ္ေဆးထားေပးပါ
  • ငါးပိကိုဆား နႏြင္းႏွင္႔ ေရသင္႔ရံု ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • သခြားသီး ျခစ္ျပီးသားထဲကို ငါးပိရည္ ဆား ငါးျပဳပ္ ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အစပ္ေၾကာက္ပါက င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သခြားသီးသုပ္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment