Wednesday, 28 February 2018

Chicken cakes







ၾကက္ရင္ပံုသားေတြ ဝယ္ထားျပီး ဘာခ်က္ရမလဲ ထိုင္စဥ္းစားေနတာ တမနက္ေလာက္ အခ်ိန္ကုန္သြားပါေလေရာ ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ၾကက္သားတံုးကို ဗလင္ဒါထဲ ထည္႔ၾကိတ္ျပီး  အသီးအရြက္ေလးေတြေရာကာ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာမို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 500g
  • သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ၾကီး တစ္ပင္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေဂၚဖီ - အဖတ္ၾကီးၾကီး ၂ဖတ္
  • မံုလာဥနီ - တဥ
  • corn flour - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း လးပံု​​တပံု 
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြတံုးျပီး ဗလင္ဒါထဲထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  • ေဂၚဖီကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ေပးပါ
  • Corn flour , သံပုရာရည္ ဆား သံလြင္ဆီ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႔ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ကိုျပင္ထားေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေရာနယ္ေပးပါ

ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ရန္
  • ၾကက္ႀကိတ္သား အရသာနယ္ျပီးသားကို အရင္ဆံုး လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး ကိုယ္ႏွစ္သက္တဲ့ ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ ၾကက္သားကုန္တဲ့အထိ တလံုးျခင္း ပံုပါအတိုင္း ဆုတ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ အိုးပူမွ ဆီကိုထည့္ျပီး အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးပါ
  • ဆီအိုးထဲမထည့္ခင္ လက္ကိုေရဆြတ္၍ ဆီအိုးနဲ႕ ေ၀းရာမွာ လက္ကိုေရခါျပီးမွ ဆုတ္ထားေသာ ၾကက္သားဆုတ္ကို ငါးခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ထပ္ဆုတ္ျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည့္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္သားဆုတ္လံုးကို တဖက္ျပီးတဖက္ လွည့္ေပးပါ
  • တခုလံုး အညိဳေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • ေမႊးျပီး အရသာ႐ွိတဲ့ ၾကက္သားဆုတ္လံုးေၾကာ္ (chicken cakes )ကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္လို႕ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment