Monday 26 February 2018

သံပုရာရည်စိမ် မုံလာဥပိုးတီသုပ်





​​



မံုလာဥေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္လို႔  ပိုးတီလွီးျပီး သံပုရည္စိမ္ကာ သုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ျပင္ဆင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ သံပုရာရည္စိမ္ျပီး သုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မံုလာဥ ပိုးတီပံုစံ မလွီးတတ္ရင္လဲ ျပသနာ မရွိပါဘူး ခပ္ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး သံပုရာရည္စိမ္ကာ သုပ္စားႏိူင္ပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  1. မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
  2. သံပုရာသီး - ႏွစ္ိလံုး
  3. နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  9. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ပိုးတီပံုစံ ရေအာင္ လွီးေပးပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆားကိုထည္႔ျပီး သံပုသီးကို အရည္ညွစ္ေပးပါ
  • ထိုသံပုရာရည္ အထဲမွာ ပိုးတီပံုစံ လွီးထားေသာ မံုလာဥကိုထည္႔ျပီး စိမ္ေပးပါ
  • မံုလာဥ ျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တစ္နာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  • သုပ္စားေတာ႔မည္ ဆိုပါက သံပုရာရည္ စိမ္ထားေသာ မံုလာဥ ပိုးတီမ်ားကို စိမ္ထားေသာ သံပုရာရည္မ်ား  ညွစ္ေပးကာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုအပ္သလို ျပင္ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ပိုးလာဥ ပိုးတီသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ မံုလာဥ ပိုးတီသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment