Monday, 26 February 2018

သံပုရာရည္စိမ္ မံုလာဥ ပိုးတီသုပ္​





​​



မံုလာဥေလးေတြ ပိုးတီလွီးျပီး သံပုရည္စိမ္ကာ သုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ျပင္ဆင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔အတြက္ သံပုရာရည္စိမ္ျပီး သုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မံုလာဥို ပိုးတပံုစံ မလွီးတတ္ရင္လဲ ျပသနာ မရွိပါဘူး ခပ္ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး သံပုရာရည္စိမ္ကာ သုပ္စားႏိူင္ပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္း
  • မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တဥ
  • သံပုရာသီး - ၂လံုး
  • နံနံပင္ - အေနေတာ္ ၄ပင္ခန္႕
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ပိုးတီပံုစံ ရေအာင္ လွီးေပးပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆားကိုထည္႔ျပီး သံပုသီးကို အရည္ညွစ္ေပးပါ
  • ထိုသံပုရာရည္ အထဲမွာ ပိုးတီပံုစံ လွီးထားေသာ မံုလာဥကိုထည္႔ျပီး စိမ္ေပးပါ
  • မံုလာဥျမဳပ္တဲ႔အထိ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တနာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  • သုပ္စားေတာ႔မည္ ဆိုပါက သံပုရာရည္ စိမ္ထားေသာ မံုလာဥပိုးတီမ်ားကို စိမ္ထားေသာ သံပုရာရည္မ်ား  ညွစ္ေပးကာ ပန္းကန္တခုထဲ ထည္႔ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးပါ
  • စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ မံုလာဥပိုးတီသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment