Sunday, 4 February 2018

ဗံုလံုသီး ေၾကာ္ခ်က္





ျခံထြက္ ဗံုလံုသီးေလးေတြခူးကာ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ခ်က္မိတာမို႔လို႔ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • ဗံုလံုသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္ေတာင္႔
  • ၾကက္ေပါင္ - တခု
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ၾကက္သားျပဳပ္ရန္
  • ၾကက္ေပါင္
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားကို အရသာနယ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႔ အသားထြင္ေပးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု

  • ဗံုလံုသီးကို အေပၚယံ အျဖဴေရာင္ အေမွးအခြံခြာျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ထက္ဝက္ျခမ္းေပးပါ
  • အထဲမွ ရင္႔ေနေသာ အေစ႔မ်ားႏွင္႔ မလိုေသာ အမ်ွင္မ်ား ဖယ္ေပးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
  • အေစ႔မ်ား ႏုေနေသးရင္ေတာ႔ မဖယ္ဘဲ ဒီအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သားျပဳပ္ကို ျပင္ထားေပးပါ
  • အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔  ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ေပ်ာ႔ရံုေလး ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေမႊပါ
  • သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ လွီးထားေသာ ဗံုလံုသီး ဆား အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ကာ ဟင္းလံုးမိေအာင္ တည္ေပးပါ
  • လံုးေရပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေနတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊကာ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ေရကို ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ အဖံုးမအုပ္ဘဲ တည္ေပးထားပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ဗံုလံုသီးေၾကာ္ခ်က္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ဟင္းပြဲျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment