Friday, 23 February 2018

ပဲနီျပားႏွပ္​ စိမ္႔စိမ္႔ေလး




ဒီေန႔ေတာ႔ မိုးေလးတဖြဲဖြဲနဲ႔ လြမ္​း​ေနမိတာက ကိုယ္​့​ေမြးရပ္​​ေျမ ကိုယ္​့ဇာတိ​ေလးပါဘဲ ႐ြာမွာ​ေမြး ႐ြာမွာႀကီးဆို​ေတာ့ ႐ြာဓေလ့ အစားအ​ေသာက္​ကအစ ​ေမ့မရခဲ့ဘဲ ဒီ​ေန႔ထိလဲ စြဲလန္း​ေနတံုးပါဘဲ။

သိတတ္စအရြယ္ ခပ္ငယ္ခယ္ထဲက မိုး​ရြာရင္ စိုစိစိနဲ႔မို႔လို႔ ေစ်းသြားရမွာ အင္မတန္ ပ်င္းပါတယ္ အိမ္မွာရွိတာေတြယူျပီး ၾကီးၾကီးနဲ႔အတူတူ ဟင္းပြဲေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးတာကို သတိ​ရမိပါေသးတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ့ ပဲနီျပားျပဳပ္ျပီးသား​ကို ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔နဲ႔ ေၾကာ္႔ႏွပ္ ႏွပ္ကာ ငါးပိရည္​နဲ႔နယ္​ၿပီး ၾကက္​အသည္​းအျမစ္ ​ဟင္​း​ေလးနဲ႔ တြဲဖက္​ၿပီး စားၾကဖို႔ လြယ္ကူျမန္​ဆန္​ ပဲနီျပားႏွပ္​နည္​း​ေလး မ်ွ​ေဝလိုက္​ပါတယ္​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Ready made red beans - တဗူး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲဗူးကို ေဖာက္ေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ေပ်ာ႔လာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားထဲကို ပဲႏွင္႔ ဆား တခါထဲ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးထာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ပဲနီျပားႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ ဟင္းတို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment