Thursday, 22 February 2018

ၾကက္​သား အသည္​းအျမစ္​ ဆီျပန္​ဟင္​း



ဒီေ​​န႔​ေတာ့ ၾကက္​သားနဲ ့​အသည္​းအျမစ္​​ေလး​ေတြ​ေရာျပီး မဆလာ ႏိူင္ႏိူ​င္​အုပ္​ကာ အိုးကပ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ အိုးကပ္ျပီး ဆီျပန္ေလေလ အသည္းေလးေတြက ေမႊးျပီးစားလို႔ ေကာင္းေလေလမို႔လို႔ ဟင္းက်က္ခါနီးတာနဲ႔ မီးကိုပူတယ္ဆိုရံုေလးထားကာ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ခ်က္ဖို႔ေတာ႔ အၾကံေလး ေပးပါရေစ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား ၾကက္အသည္း ၾကက္အျမစ္ အစံု - 500g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၄မႊာ
  • ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
  • စပါးလင္ - ႏုေသာအပိုင္း တလက္မခန္႕
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တလက္မခန္႔
  • ကရေဝးရြက္ - ၂ရြက္
  • ဖာလာေစ႔ - ၂ေစ႔
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း

ၾကက္သားႏွပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သားမ်ားကို ေရေဆးျပီး သင့္ေတာ္သလို ခုတ္ထားပါ
  • ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္အျမစ္မ်ားကို ဆားနႏြင္းထည္႔ျပီး နာနာနယ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ

 ျပင္ဆင္ပံု
  • စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ေရာ၍ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ဟင္းမခ်က္ခင္ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင္႔ အျမစ္မ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဟင္းမခ်က္ခင္ အရသာ နယ္ထားေသာ အသည္းမ်ားကို သပ္သပ္ဖယ္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဖာလာ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ကရေဝးရြက္တို႔ကို ထည္႔ေပးကာ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ သင္းျပီးေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင္႔ အျမစ္မ်ားကို ဆီသတ္ထားေသာ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေရာေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ား မာျပီးတင္းလာေတာ့မွ သပ္သပ္ဖယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ၾကက္အသည္းမ်ား မာလာတာနဲ႔ မဆလာထည့္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးမွ ၾကက္သားျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီး ပြက္လာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးအဖံုးကို အုပ္ျပီး မီးနည္းနည္းျဖင္႔္ ၾကက္သားနူးအိလာသည္ ေရနည္းနည္းျခင္း ထည့္ေပးကာ ႏူးတဲ့အထိတည္ထားေပးပါ
  • ဆီမျပန္ခင္ ဆီလည္ေရလည္ေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ၾကက္သားႏူးျပီဆိုတာနဲ႔ မီးကိုခပ္မ်ွင္းမ်ွင္းေလးထားျပီး ေရခမ္းျပီး ၾကက္သား အိုးကပ္ကာ ဆီျပန္တဲ႔ထိ တည္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားမ်ား အိုးထဲမွာ တဗ်စ္ဗ်စ္ ျမည္လာကာ အိုးကပ္လုနီးပါး ဆီျပန္လာျပီဆိုရင္ေတာ႔ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ပိတ္ထားေသာ မီးဖိုေပၚမွာ ဟင္းအိုးကို ဆက္ထားေပးပါက အ႐သာ႐ွိလြန္းတဲ့ ၾကက္သားအသည္းအျမစ္ အိုးကပ္ ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment