Friday, 23 March 2018

ပိႏၷဲသီးေထာင္း







အခုရက္ထဲ မိုးေလေလးက ေစြေနေလေတာ႔ ပူေလာင္ခ်ဥ္စပ္ေနတာေလးေတြ စားခ်င္မိတာနဲ႔ ready made ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ျပီးသား ဗူးေလးေဖာက္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလး ေထာင္းမိသြားတဲ႔အတြက္ ဒီေန႔ေတာ႔ ပိႏၷဲသီးေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးသား ပိႏၷဲသီး - အေနေတာ္ တကြင္း
  • သၾကား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၃မႊာ
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပိႏၷဲသီးဗူးကိုေဖာက္ျပီး ပိႏၷဲကြင္းကို ၁၀မိနစ္ေလာက္ ျပန္ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေအးခံျပီးတာနဲ႕ အေနေတာ္ေလးေတြ ဖဲ႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ သံပုရာသီး ဆား သၾကား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံုႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးျပီး သံပုရာရည္ညွစ္ေပးပါ
  • အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
  • ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • အရသာ ျမည္းျပီးတာနဲ႔ လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာပါ၀င္တဲ့ ပိႏၷဲသီးေထာင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment