Monday, 19 March 2018

New Zealand green-shell mussel ရွဴးရွဲျပဳပ္











ျမန္မာျပည္မွာ ေနတံုးကေတာ႔  ဂံုးေလးေတြ အရမ္းေပါတဲ႔အတြက္ မၾကာမၾကာ စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ျမန္မာျပည္က ဂံုးေလးေတြနဲ႕ အျပင္ခြံမတူေပမဲ့ အတြင္းသား အရသာကေတာ့ အတူတူပါဘဲ ျပဳပ္နည္းေလးလဲ လြယ္ကူတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ျပဳပ္ထားတဲ႔အတြက္ ေသာက္တဲ့အခါမွာေတာ့ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ လ်ွာလည္သြားေစတဲ့အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ျပဳပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံပါေသာ New Zealand green-shell mussel - တကီလို
  • စပါးလင္  - တပင္
  • ခ်င္း - လွီးျပီးသား ခပ္ပါးပါး ၅ျပား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ေရွာက္ရြက္ - ၄ရြက္
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဂံုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ
  3. စပါးလင္အရြက္ကို ေရေဆးျပီး အနည္းငယ္ ေက်သြားေအာင္ ထုျပီးထံုးထားပါ
  4. စပါးလင္ အရင္းပိုင္းကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ စိတ္ထားပါ
  7. ေရွာက္ရြက္ႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကို ေရေဆးထားပါ
  8. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  9. စပါးလင္အရြက္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ထံုးထားပါ
  10. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  11. ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ခ်င္းတို ႔ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  12. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  13. ေရဆူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ အစာမ်ား ၾကက္သြန္နီမ်ား ထံုးထားေသာ စပါးလင္အရြက္မ်ာကို ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  14. ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းေရထဲကို ေရွာက္ရြက္ထည္႔ေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ ဂံုမ်ား  ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ
  16. ျပီးလ်ွင္ဂံုးမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  17. ေရ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ခပ္ကာ အရသာျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  18. ျပဳပ္ခ်ိန္ၾကာပါက ဂံုးအသားမ်ား ေပ်ာ့ျပဲသြားျပီး စားလို႕မေကာင္းေတာ့တဲ့အတြက္ ျပဳပ္ခ်ိန္ကို သတိထားေပးပါ
  19. ဟင္းရည္ပူပူေလးကို နံနံပင္ထည္႔ေပးကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
  20. ဂံုးအသားမ်ားကို ဖယ္စားျပီး ဂံုးျပဳပ္ရည္ကို ပူပူစပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးေသာက္ႏိူင္ပါတယ္။

1 comment:

  1. Hi there to every , since I am truly eager of reading this blog's post to be
    updated on a regular basis. It consists of good information.

    ReplyDelete