Saturday, 24 March 2018

ၾကက္သားအမြ အခ်ဳိေၾကာ္









အေဝးမွာ ေရာက္ေနတဲ႔ သမီးေလးအတြက္ ၾကာၾကာထားလို႔ရျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ ၾကက္အမြ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား – 1000 g
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခ်င္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၈ဇြန္းခန္႕
  • ေရ - လိုသေလာက္ 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးထားပါ
  • ခ်င္းမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ခ်င္းမွဳန္႔ ၾကက္သား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
  • အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ညီေစရန္ ၂ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
  • ေရတ၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
  • ေရခမ္းကာနီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
  • ေရအကုန္လံုး ခမ္းမသြားခင္ အိုးထဲမွာဘဲ  အသားမ်ားကို ဖိဖိေခ်ေပးပါ
  • အသားမ်ား ေက်သြားေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ျပီး ေခ်ထားေသာ အိုးထဲမွာဘဲ ဆီထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မျပင္းေအာင္ သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ဆီအျမဳပ္မ်ား တက္လာျပီး အသားမ်ား ၾကြတ္ျပီးရြလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔  ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ ၾကက္သားအမြေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. မမ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ၾကာရွည္ခံေအာင္ ဘယ္လိုခဲရသလဲရွင္႔။

    ReplyDelete