Monday, 5 March 2018

ဝက္သား ေကာ္ျပန္႔လိပ္







ထမင္းမစားခ်င္တဲ႔ ရက္ေတြမွာ အခုလို ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေလးေတြ လုပ္စားရတာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ လုပ္နည္းေလးကလဲ လြယ္ကူျမန္ဆန္တာမို႔လို႔ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာရင္ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ​၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အသားမ်ားေသာ ဝက္သား - 200 g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုးတပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း ျခစ္ထားေသာ မံုလာဥနီ  - တဥ
  • ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီအၾကြတ္ - တျခမ္း
  • ေရေဆးထားေသာ ဆလတ္ရြက္ - တပင္
  • အသင့္သံုးႏိူင္ေသာ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဝက္သားကို ေရေဆးျပီး လက္တလံုးသာသာ အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • လွီးျပီးတာနဲ႔ ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႔တို႔နယ္ကာ နာရီဝက္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးခပ္ျပားျပားထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • အိုးပူတိုက္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ လွည္႔ေပးပါ
  • က်က္ျပီဆိုတာနဲ႔ အေအးခံထားပါ
  • ဝက္သား ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚျဖန္႔တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ မိမိႏွစ္သက္သလို ရြက္မ်ားႏွင္႔ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္မ်ား ခင္းထည္႔ေပးကာ ဝက္သားေခ်ာင္းကို ထည္႔ေပးပါ
  • ေကာ္ျပန္႔လိပ္လို႔ လြယ္ကူေစရန္ အစာမ်ားကို အေနေတာ္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ  
  • ပံုထားေသာ အစာမ်ားဧ။္ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါ လွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္
  • အားလံုး လိပ္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႔ ဝက္သား ေကာ္ျပန္႔လိပ္ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဥ္ရည္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment