Friday, 9 March 2018

ဆယ္လ္မြန္ငါး အိုးကပ္



ဆယ္​လမြန္​ငါး အသား အတိုစ​ေလး​​​​ေတြ ၀ယ္​လာျပီး​ေတာ့ ကင္​စားရင္​​ေကာင္းမလား အိုးကပ္​ခ်က္​ရင္​ ​ေကာင္း​မလား စဥ္​းစား​ေနရင္​း အိုးကပ္​​ေလး ခ်က္​ျဖစ္ပါ​​တယ္ ဆယ္လမြန္ငါးအိုးကပ္ကို​  နံနံပင္အုပ္​ထားတဲ့အတြက္​ စားလို႔ေကာင္းလြန္းလို႔ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္​​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆယ္လ္မြန္ငါး - 500g
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ၂ျပား
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးႀကီးႀကီး ၄လုံး
  • င႐ုတ္သီး​ အေျခာက္​​ေတာင္​့ - ၅ေတာင့္ခန္႔
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဆယ္လ္မြန္ငါး ခုတ္​သားကို ေရ​ေဆးျပီး သံပုရာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆားအနည္​းငယ္​တို႕ႏွင့္ နယ္​ေပးပါ
  • ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင္​့ ေရစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္​​သီး အေျခာက္​​ေတာင္​့့တို႕ ကိုေရာေထာင္းေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး  ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်ျပီးအိလာတာနဲ႕ အ႐သာနယ္ထားေသာ ငါးကို ထည့္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးတို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ ၃ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင့္ ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသား မာျပီးက်စ္လာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ေအာင္ တည္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment