Tuesday, 6 March 2018

ၾကက္​ဥ ပုဇြန္​​ေျခာက္​ႏွပ္​


ခ်က္နည္းေလး တခါတင္ျပီးသားပါ မာမာ႔ သားနဲ႔သမီး အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ၾကက္ဥႏွပ္ ေဖးဖရိတ္ဟင္းေလးမို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ သတိတရနဲ႔ ထပ္တင္ျဖစ္ျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၇လံုး (  က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ )
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး (ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ )
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ (ခပ္ပါးပါး ခပ္ရိတ္ရိတ္လွီးထားပါ)
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲသာသာ
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၉ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ၾကက္ဥ အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  4. တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  5. အားလံုး ၂မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးျပီးပါက ၾကက္ဥပုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment