Wednesday, 14 March 2018

ငါးေျခာက္ အစပ္ေၾကာ္









ဒီေန႔ေတာ႔ အေဝးမွာ ေရာက္ေနတဲ႔ သမီးငယ္ေလးအတြက္ ၾကာၾကာအထားခံျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ ငါးေျခာက္အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးေျခာက္ – 1000 g
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၈ဇြန္းခန္႕
  • ေရ - ေရလိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးေျခာက္ကို ေရေဆးျပီး အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ငါးေျခာက္ႏွင္႔ ေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
  • ငါးေျခာက္ျပဳပ္ထားေသာအိုး တည္ထားစဥ္ ေရဆူလာတဲ႔အခါ ေရမ်ားေဝက်တတ္တဲ႔တြက္ အဖံုးကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလး ဟထားေပးပါ
  • ငါးေျခာက္မ်ား ႏူးလြယ္ျပီး အက်က္ညီေစရန္၂ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
  • ေရတ၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ႏူးတဲ႔အထိ တည္ေပးထားပါ
  • ေရမခမ္းခင္ ငါးေျခာက္မ်ား ႏူး မႏူးစမ္းေပးပါ
  • မႏူးေသးပါက ႏူးတဲ႔အထိ ေရထပ္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္မ်ား ႏူးလာပါက ျပဳပ္ထားေသာ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္သြားတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေအးခံေပးထားပါ
  • အသားမ်ား ေအးသြားတာနဲ႕ အရိုးအသား သတ္သတ္စီ ထြင္ေပးပါ
  • မလိုေသာ အရိုးမ်ားကို လႊင္႔ျပစ္ျပီး အသားမ်ားကို ဘလင္ဒါထဲ ထည္႔ၾကိတ္ေပးပါ 
  • ဘလင္ဒါ မရွိပါက ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည္႔ေထာင္းေပးျပီး အသားမ်ားကို မႊထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
  • မီးအရမ္း မျပင္းေအာင္ သတိထားျပီး ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကိတ္ထားေသာ ငါးေျခာက္မွဳန္႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္မွဳန္႔မ်ား ၾကြတ္ျပီးရြလာတာနဲ႔ ငံျပာရည္ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး လက္က်န္အပူရွိန္ျဖင္႔ မီးဖိုေပၚမွာ ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငရုတ္သီးနံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကြတ္ရြျပီး ေမႊးေနတဲ႔ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ကို ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔  ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ ငါးေျခာက္အစပ္အမြေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment