Monday, 3 October 2016

Zuchini ​ေၾကာ္​ခ်က္​





အရည္ေသာက္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိတိုင္း ကိုယ္စားေနက် မဟုတ္တဲ့ အသီးအႏွံေတြ ၾကားထဲမွာ ခ်ာခ်ာလည္ခဲ့ရေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းေစတဲ့ Zuchini ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • Zuchini - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. Zuchiniကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးျပီးမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
  5. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ Zuchiniကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. Zuchiniကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲႏွင့္ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  8. ေရဆူျပီး Zuchini ႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ငါးငပိခ်က္ တို႕စရာႏွင့္ အသားလံုးေၾကာ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment