Tuesday, 11 October 2016

ဘ႐ိုကိုလီေၾကာ္




ဒီတခါေတာ့ ဘ႐ိုကိုလီေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘ႐ိုကိုလီ  - အေနေတာ္ တပြင့္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တ၀က္
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ဘ႐ိုကိုလီကို အပြင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အခက္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဘ႐ိုကိုလီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး ဆီကိုမီးအပူေပးပါ
  • ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီကို ဇြန္းႏွင့္တခုျခင္းခပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ဘ႐ိုကိုလီေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment