Wednesday, 5 October 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ မုန္​႔ဖတ္​သုပ္​


အခုတေလာ စိတ္ပင္ပန္း လူပင္ပန္းနဲ႕ ထမင္းစားခ်င္စိတ္ေတြလဲ ေပ်ာက္သလိုလို ဆိုေတာ့ကာ အသုပ္ေလးကို  ဟင္းခါးပူပူေလးခ်က္လို႕ အသုပ္စံုေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ဒီတခါေတာ့ မုန္႕ဖတ္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလးသုပ္ျပီး စားဖို႕ျပင္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေၾကာ္ျပီး ခပ္ထူထူ ညွပ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ - ၅ခု၈
  • ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ျပဳပ္ျပီးေရစစ္ထားေသာ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - 500g
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  • မက်ည္းသီးအမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုး ၂လံုးစာ
  • ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  • နံနံပင္ - လိုသေလာက္

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  • ဆီကိုအေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ

အသုပ္ပြဲျပင္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
  • ဆီခ်က္
  • ငံျပာရည္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕
  • ၾကက္သားမွဳန္႕
  • မက်ည္းသီးမွည့္

ဟင္းခါးခ်က္ရန္
  • ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
  • ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာျမည္းပါ
တပြဲစာျပင္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ မုန္႕ဖတ္ ေဂၚဖီ  ၾကက္သြန္နီတို႕ထည့္ပါ
  • ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးျပီး အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment