Thursday 6 October 2016

အမဲသားစင်းကော ဆီပြန်


အသား အတံုးလိုက္ႀကီးေတြ စားရတာ မစားခ်င္ေလေတာ့ ဒီတစ္ခါ အမဲသားကို စင္းေကာေလးလုပ္ျပီး အမဲသားစဥ္းေကာ ဆီျပန္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူနဲ႕စားဖို႕ရာ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အမဲသား - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  10. ေျပာင္းဖူးေစ့ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • အမဲသားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ား ေၾကသြားတဲ့ထိ ဓါးနဲ႕ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ
  • စဥ္းထားေသာ အသားကို ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အေခ်ာင္း႐ွည္ေလးေတြလွီးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ေျပာင္းဖူးေစ့ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  1. ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း  င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
  2. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊပါ
  3. အသားမ်ား လံုးေထြးေထြးႀကီး ျဖစ္မေနေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ဖိဖိေခ်ကာ အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ားထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
  5. ေရခမ္းကာနီး အိုးမကပ္ေစရန္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment