Wednesday, 19 October 2016

ငါးနီတူ အစပ္ေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ေအး႐ွန္းဆိုင္ တဆိုင္ကိုသြားတာ ျမန္မာျပည္က ငါးနီတူေျခာက္ေလးေတြ ရလာခဲ့တယ္ ခပ္စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ျပီး စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာတာေၾကာင့္ ခ၀ဲသီးဟင္းခ်ဳိေလးခ်က္ကာ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငါးနီတူေျခာက္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးနီတူေျခာက္ - 300g
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - 500ml

ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားျပီး ေခ်ထားပါ
  • ငါးနီတူေျခာက္က္ကို ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ေပးကာ ေရမ်ားမ်ားထဲမွာ လွဳပ္ျပီးေဆးကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ေၾကာ္လို႕လြယ္ေစရန္ အနည္းငယ္ ေခ်ေပးထားပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးအနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေ႐ႊဝါေရာင္ စသန္းလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ကာ ၾကက္သြန္နီကို အနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ  ဆီစစ္ေပးပါ
  • ထိုဆီပူထဲမွာဘဲ မီးကိုအေနေတာ္ထားျပီး ငါးေျခာက္မ်ားကို ေ႐ႊအိုေရာင္ ျဖစ္လာတဲ့အထိ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေ႐ႊအိုေရာင္ အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္သာ ခ်န္ထားျပီး မီးကို ေအာက္ဆံုးအထိ ေလ်ွာ့ေပးကာ  ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ အမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ မီးမ်ားလ်ွင္ င႐ုတ္သီးမ်ား မည္းသြားတတ္တဲ့အတြက္ မီးကိုအကုန္ေလ်ွာ့ျပီးမွ င႐ုတ္သီးကို သတိထားျပီး ေၾကာ္ေပးကာ ဆယ္ေပးထားပါ
  • ငါးေျခာက္ေၾကာ္မ်ား ေအးသြားမွ အေအးခံထားေသာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တို႕ႏွင့္ ေရာေမႊကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ခ၀ဲသီးဟင္းခ်ဳိႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment