Friday, 28 October 2016

ခ်ဥ္ျပီးစပ္ေမႊးေနတဲ့ ဂံုးသုပ္






ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ တခုျဖစ္တဲ့ ဂံုးကိုသုပ္ပါမယ္ ပင္လယ္စာေတြစားဖို႕ ျပင္မယ္ဆိုရင္ ႐ိုးရိုးရွင္း႐ွင္း ျဖစ္တဲ့ နည္းကိုဘဲ အသံုးျပဳသင့္ပါတယ္  အခ်ိန္အၾကာၾကီး ခ်က္ျခင္း ျပဳတ္ျခင္းတို႕ကို ေရွာင္ရွားရပါတယ္ အခ်ဳိ႕အခ်ဳိ႕ေသာ ပင္လယ္စာေတြဆို မခ်က္ဘဲ အစိမ္းစားၾကတာေတြလဲ ေတြ႕ရမွာပါ ။

ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ တမ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ဂံုးကိုသုပ္ပါမယ္ ready made အထုတ္ကို သုပ္မွာျဖစ္လို႕ ဂံုးအသားကို ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတာနဲ႕ ၂မိနစ္ေလာက္ စိမ္ေပးျပီးမွ သုပ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • Mussels (ဂံုး ) - 350g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္၂ လုံး
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • သံပုရာရည္ - အခ်ဥ္စားႏိူင္သေလာက္
  • ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေ႐ွာက္႐ြက္ -၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • အသင့္ျပဳပ္ျပီးသား ဂံုးအသားမ်ားကို ေဘးအေပၚဖက္မွ အစာအိတ္မ်ား ထုတ္ေပးကာ ဖယ္ထားပါ
  • ဂံုးေကာင္မွ မလိုေသာ အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ျပီးပါက ေရႏွင့္စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးထားေသာ ဂံုးမ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ  ေရေႏြးေဖ်ာကာ ၂မိနစ္ေလာက္ရတာနဲ႕ အေအးၿပန္ခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးကာ ေရေဆးထားပါ
  • ေ႐ွာက္႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးထည့္ေပးကာ ငါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေ႐ွာက္႐ြက္တို႕ထည့္ကာ  သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ေပးျပီးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ေပးကာ ခ်ဥ္ျပီးစပ္ေမႊးေနတဲ့ ဂံုးသုပ္ကို အရသာ႐ွိစြာ သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment