Monday, 24 October 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးဖယ္​ၾကာဇံသုပ္​


ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ျပီးသားေလးေတြ အဆင္သင့္႐ွိတာနဲ႕ ဆန္ၾကာဇံကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ေၾကာ္ျပီးသား ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ေၾကာ္ကို ခပ္ပါးပါးညွပ္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဆန္ၾကာဇံ အေျခာက္- 100g
  • ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ - ၁၀ခု ခပ္ပါးပါး ညွပ္ထားပါ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္  - အနည္းငယ္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  • င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာ
  • မက်ည္းသီးအမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုး ၂လံုးစာ
  • ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာ
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရမ်ားသြန္လိုက္ျပီး ၾကာဇံထဲကို နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  3. ျပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံထဲကို ေလာင္းခ်ပါ
  4. ေရေႏြးကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ စိမ္ထားျပီး ဇကာထဲသြန္ခ်ကာ ေရစစ္ထားပါ
  5. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးစာနဲ႕ စိမ္ထားပါ
  6. အသုပ္ထဲထည့္ရန္ ပါ၀င္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ

ဟင္းခါးခ်က္ရန္
  • ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
  • ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာျမည္းပါ

အသုပ္ တပြဲစာျပင္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ခပ္ပါးပါး ညွပ္ထားေသာ ငါးဖယ္ႏွင့္ ၾကာဇံတို႕ကို တပြဲစာထည့္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ အနည္းငယ္  ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အသုပ္စံု အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ငါးဖယ္ ၾကာဇံအသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment