တစ္ခါတစ္ေလ ဆီျပန္ဟင္းေတြ မပါလဲ ထမင္းစားမိန္ေအာင္ ဖန္တီးတတ္ရျပန္ပါတယ္ ဟင္းရည္ေလးပါမွ ထမင္းက ျမိန္တတ္တာမို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ၾကိတ္သားကိုျပဳပ္ျပီး ဟင္းရည္ခ်ဳိခ်ဳိေလးခ်က္ကာ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး တစ္မယ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အရသာ လ်ွာကသိ ဆိုသလိုပါဘဲ ပူစပ္ျပီး ေမႊးေနကာ ဟင္းရည္ခ်ဳိေနတဲ႔ မာမာ႔အိမ္ခ်က္ သီးစံုဟင္းခ်ဳိရည္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ၾကိတ္သား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
- ရံုးပေတသီး - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ၂ခက္ခန္႔
- ပန္းေဂၚဖီ အခက္ၾကီး - တစ္ခက္
- ပဲျပား - တစ္တံုး
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔ခန္႔
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ၾကိတ္သားကို ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္တို႔ႏွင္႔ အိုးထဲထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ရွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ
- ၾကက္ျပဳပ္ရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ဟင္းရည္ခ်ဳိေစရန္ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ေရာေထာင္းျပီး ျပင္ထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို အခက္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ရံုးပေတသီးကို ေရေဆးက ထိပ္ဖက္မွ ျဖတ္ထားေပးပါ
- ပဲျပားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ တံုးထားပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- တည္ထားေသာ ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေနတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊကာ ရံုးပေတသီးကို ခ်န္ထားကာ ပဲျပားႏွင္႔အတူ အသီးအရြက္မ်ာထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ အဖံုးဖြင္႔ျပီး တည္ထားပါ
- အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းမႏူးခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ရံုးပေတသီးႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းေထာင္းတို႔ခပ္ျပီး ဟင္းျပင္ပန္းကန္ထဲမွာ ဟင္းရည္ပြဲျပင္ေပးကာ သီးစံုဟင္းရည္ ပူပူေလး ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment