ၾကက္သားေတြ ၀ယ္ထားျပီး တေန႕တမ်ဳိး ခ်က္ေနရင္းက ကုန္ခါနီးတာနဲ႕ ၾကက္သားနဲ႕ အာလူးအေရာ ဟင္းေလးခ်က္ပါမယ္ ၾကက္သားနဲ႔အာလူး အေရာဟင္းခ်က္ရင္ အာလူးကို ေ႐ြးစားတတ္တဲ့ မာမာတေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင ္းမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - အေနေတာ္ တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ကရေ၀း႐ြက္ -၂႐ြက္
- ဖာလာ - တခု
- ေလးညွင္း - တပြင္႔
- အာလူး အေနေတာ္ -၃လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ေရာခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးထားကာ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ဖာလာ ေလးညွင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ့ထိ ဆက္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားႏူးပါက ေရစိမ္ထားေသာ အာလူးကို ဆယ္ထည့္ျပီး အာလူးႏူးေလာက္႐ံု ေရထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment