Sunday, 28 January 2018

Basa ငါးေပါင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ခ်က္










အရမ္းစားေကာင္းၾကတယ္ ၾကိဳက္ၾကတယ္ဆိုရင္ ထပ္ထပ္ခ်က္ျဖစ္တတ္တဲ႔ အေလ႔အထေလးက ရွိေနေလေတာ႔ ဒီေန႔မွာ ငါးေပါင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ စားမိန္ဟင္းေလး တမယ္ရေလေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Basa ငါးျပား  - 500 g
  2. ခ်င္း - လက္တဆစ္ေလာက္ (ဟင္းခ်က္ရန္)
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး (ဟင္းခ်က္ရန္)
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ ( ငါးဆုတ္ဆီသတ္ရန္)
  5. အခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ (ဟင္းခ်က္ရန္)
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  8. အုန္းႏို႕ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  9. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  10. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၃လံုး
  11. ေရ - အေနေတာ္
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းသာသာ


ငါးၾကိတ္သား ၾကိတ္ေပးရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား  
  • ဘာဆာငါး - 500 g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး  ၃မႊာ (ငါးၾကိတ္ရန္)
  • corn flour - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတပံု (အားလံုကိုေရာျပီး ဗလင္ဒါထဲမွာထည္႔ကာ တမိနစ္ၾကိတ္တခါနားျပီး အနည္းဆံုး ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ)
ငါးေပါင္းရန္
  1. ၾကိတ္ျပီးသားငါးကို ပံုပါအတိုင္း ေဇာက္နက္ေသာ ပန္းကန္ထဲမွာထည္႔ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ ညီေအာင္ညွိေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ငါးေပါင္းပန္းကန္ တဝက္မရွိတရွိ ျမဳပ္ႏိူင္ရံု ေရထည္႔ေပးပါ
  3. ေရထည္႔ထားေသာ အိုးထဲမွာ ငါးၾကိတ္သားထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ကိုထည္႔ျပီး  အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  4. ငါးေပါင္းေနစဥ္ ငါးပန္းကန္ထဲမွ ငါးၾကိတ္သားမ်ား ပြတက္လာတတ္ပါတယ္
  5. အျပင္ကို လ်ွံမထြက္ေစရန္ အိုးအဖံုးက္ု အသာေလး ဟေပးထားပါ
  6. ေပါင္းထားေသာ ငါးၾကိတ္သားကို အေအးခံျပီး cling wrapႏွင္႔အုပ္ကာ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔အခန္းထဲမွာ တညေလာက္ ထည္႔ထားေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးေပါင္းကို ပန္းကန္ထဲမွ ထုတ္ေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အတံုးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ပါးႏိူင္သမ်ွ ပါးပါး လွီးေပးပါ
  3. မာမာကေတာ႔ ဒီတခါ ငါးေပါင္းကို လက္တလံုးေလာက္ ခပ္ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါတယ္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  5. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
  6. အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
  7. ဆား အခ်ဳိမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  9. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္မ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  10. ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်ေအာင္ေမႊေမႊေပးပါ
  11. ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႔ လွီးထားေသာငါးေပါင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆား ငါးငံျပာရည္တို႕ႏွင္႔ အတူထည့္ကာ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ 
  12. ငါးေပါင္းကို ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ထည္႔ေပးျပီး အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  13. ဆီသတ္နံ႔ သင္းလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ကိုထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ
  14. ငါးေပါင္းက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေရကိုအမ်ားႀကီး တခါထဲ မထည့္ဘဲ လိုခ်င္သေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
  15. ဟင္းအိုးတည္ေနစဥ္ ငါးေပါင္းက ပြတက္လာတတ္တဲ႔အတြက္ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ျပီးတည္ေပးပါ
  16. ဟင္းအႏွစ္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကို ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  17. ဟင္းအိုးဆီျပန္လာတာနဲ႔ နံနံပင္ထည့္ျပီး အုပ္ေပးပါ
  18. ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment