အရမ္းစားေကာင္းၾကတယ္ ၾကိဳက္ၾကတယ္ဆိုရင္ ထပ္ထပ္ခ်က္ျဖစ္တတ္တဲ႔ အေလ႔အထေလးက ရွိေနေလေတာ႔ ဒီေန႔မွာ ငါးေပါင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ စားမိန္ဟင္းေလး တမယ္ရေလေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Basa ငါးျပား - 500 g
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ေလာက္ (ဟင္းခ်က္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး (ဟင္းခ်က္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ ( ငါးဆုတ္ဆီသတ္ရန္)
- အခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ (ဟင္းခ်က္ရန္)
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- အုန္းႏို႕ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၃လံုး
- ေရ - အေနေတာ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းသာသာ
ငါးၾကိတ္သား ၾကိတ္ေပးရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ (ငါးၾကိတ္ရန္)
- corn flour - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတပံု (အားလံုကိုေရာျပီး ဗလင္ဒါထဲမွာထည္႔ကာ တမိနစ္ၾကိတ္တခါနားျပီး အနည္းဆံုး ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ)
ငါးေပါင္းရန္
- ၾကိတ္ျပီးသားငါးကို ပံုပါအတိုင္း ေဇာက္နက္ေသာ ပန္းကန္ထဲမွာထည္႔ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ ညီေအာင္ညွိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ငါးေပါင္းပန္းကန္ တဝက္မရွိတရွိ ျမဳပ္ႏိူင္ရံု ေရထည္႔ေပးပါ
- ေရထည္႔ထားေသာ အိုးထဲမွာ ငါးၾကိတ္သားထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ကိုထည္႔ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
- ငါးေပါင္းေနစဥ္ ငါးပန္းကန္ထဲမွ ငါးၾကိတ္သားမ်ား ပြတက္လာတတ္ပါတယ္
- အျပင္ကို လ်ွံမထြက္ေစရန္ အိုးအဖံုးက္ု အသာေလး ဟေပးထားပါ
- ေပါင္းထားေသာ ငါးၾကိတ္သားကို အေအးခံျပီး cling wrapႏွင္႔အုပ္ကာ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔အခန္းထဲမွာ တညေလာက္ ထည္႔ထားေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးေပါင္းကို ပန္းကန္ထဲမွ ထုတ္ေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အတံုးေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ပါးႏိူင္သမ်ွ ပါးပါး လွီးေပးပါ
- မာမာကေတာ႔ ဒီတခါ ငါးေပါင္းကို လက္တလံုးေလာက္ ခပ္ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါတယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- ဆား အခ်ဳိမွဳန္႔ ႏွင္႔ငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္မ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်ေအာင္ေမႊေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႔ လွီးထားေသာငါးေပါင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆား ငါးငံျပာရည္တို႕ႏွင္႔ အတူထည့္ကာ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးေပါင္းကို ဆီသတ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ထည္႔ေပးျပီး အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ သင္းလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ကိုထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ
- ငါးေပါင္းက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ေရကိုအမ်ားႀကီး တခါထဲ မထည့္ဘဲ လိုခ်င္သေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ေနစဥ္ ငါးေပါင္းက ပြတက္လာတတ္တဲ႔အတြက္ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ျပီးတည္ေပးပါ
- ဟင္းအႏွစ္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကို ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးဆီျပန္လာတာနဲ႔ နံနံပင္ထည့္ျပီး အုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment