အခုရက္ထဲ မံုလာဥ ပိုးတီေလးေတြ စားရတာ ဓါတ္က်ေနပါတယ္ အခ်ဥ္ကို တစ္န႔တစ္မ်ဳိး မရိုးရေအာင္ အသီးအရြက္ အသားငါးေလးေတြကို အမ်ဳိးမ်ဳိး အခ်ဥ္စိမ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ေနတာေၾကာင္႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ အသုပ္သုပ္ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး ႏွစ္ဥ
- ဗနီကာ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ (ပိုးတီစိမ္ရန္)
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ပိုးတီစိမ္ရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ (ပိုးတီစိမ္ရန္)
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူးခြဲ (ပိုးတီစိမ္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ပိုးတီခ်ဥ္ရေအာင္ ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ပိုးတီပံုစံရအာင္ လွီးေပးပါ
- ပိုးတီပံုစံ လွီးရတာ အဆင္မေျပပါက ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
- သာၾကား ဆား ေရႏွင္႔ ဗီနီကာတို႔ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး သၾကားႏွင္႔ ဆားေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ အရည္က်ဳိမည္႔အိုးကို ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးကာ ေအးသြားေအာင္ အေအးခံ ေပးထားပါ
- လွီးထားေသာ မံုလာဥမ်ားကို ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲထည္႔ျပီး က်ဳိထားေသာ အရသာ အရည္ကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ အရသာ စပ္ထားေသာ အရည္ျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးလံုေအာင္ အုပ္ထားေပးပါ
- တစ္ရက္ေလာက္ အခ်ဥ္တည္႔ေပးျပီးရင္ မံုလာဥ ပိုးတီခ်ဥ္ ရပါျပီ။
အသုပ္သုပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥ ပိုးတီကို မိမိ စားႏိူင္သေလာက္ ယူပါ
- နံနံပင္္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- အထက္တြင္ ေရးထားေသာ အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥပိုးတီသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment