Friday, 12 January 2018

​ေဘဘီဘေရာ႔ကိုလီ​ေၾကာ္


အျမဲတမ္း မဟုတ္ေပမဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားျဖစ္တာမို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ ေဘဘီဘေရာ႔ကိုလီ ေၾကာ္နည္း အလြယ္ဆံုး နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေဘဘီဘေရာ႔ကိုလီ - ၇ပင္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဘဘီဘေရာ႔ကိုလီအပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ဘလိုကိုရီမ်ား​ထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  6. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment