ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို ပဲသီးနဲ႕ေရာျပီး ၾကာ္ေလတိုင္း အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္ေလး တမ်ဳိးထဲမွာ ပါဝင္တာမို႕ ထမင္းနဲ႕စားတဲ့ဆီ မေရာက္ဘဲ ဒီအတိုင္း ထိုင္စားတတ္တဲ့ အက်င့္ေလးက ငယ္ငယ္ထဲကေန အခုထိ ပါေနတုန္းပါဘဲ။
ဒီႏိုင္ငံက ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေတြက ျမန္မာျပည္က အသီးေတြလို မေစးတဲ့အတြက္ ေၾကာ္ရတာ နည္းနည္းခက္ပါတယ္ စားရတာေတာ့ ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ သတ္သတ္လြတ္ေလးမ်ား စားခ်င္ရင္ေတာ့ မာမာေၾကာ္ထားတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၁၀ေတာင့္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - တစ္စိတ္
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ေၾကာ္ေနစဥ္ ေရမထည့္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေရထည့္လိုက္တာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား ေက်ကုန္တဲ့အတြက္ မေက်ေစရန္ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးျပီး အဖံုးကို ဖြင့္ၾကည့္ပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား ႏြမ္းစျပဳတာနဲ႕ ပဲသီး ဆားႏွင့္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အသီးမ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး ေ႐ႊဖ႐ံုသီးပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment