ဒီတစ္ခါေတာ႔ အမဲသားအာလူး ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ အမဲသား အာလူးဟင္းက ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ရင္ေတာ့ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ျပီး ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္မို႔ လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား အသားေကာင္းေကာင္း - 400 g
- အာလူး - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္အႏု - ႏွစ္လက္မခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ( တစ္၀က္ကို အရသာနယ္ပါ )
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (တစ္၀က္ကို အမဲသား အရသာနယ္ပါ)
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - ႏွစ္ခက္ခန္႔
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲသားတံုးကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာ အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီ းႏွပ္ထားပါ
- ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစိမ္ထားပါ
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထည္႔ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ အမဲသား အရသာနယ္ကိုထည့္ကာ အသားမ်ား မာလာေအာင္ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ေရမထည္႔ဘဲ အသားမွ ထြက္လာေသာ ေရခမ္းလာေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- လံုးေရခမ္းကာနီး ဟင္းလံုးမိျပီဆိုမွ အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး အထက္ေအာက္ ေမႊေပးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ပထမ တစ္ရည္ေလာက္နဲ႔ မႏူးေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
- အသားအရမ္း မႏူးေသးခင္ ေနာက္ဆံုးတစ္ႀကိမ္ ေရထပ္ထည့္ခ်ိန္မွာ အာလူးကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေပးပါ
- အာလူးႏွင့္အသား ႏူးျပီဆိုပါက အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ဆီလည္ေရလည္ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ရလာတာနဲ႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ အုပ္ေပးျပီးန္ မီးပိတ္ေပးပါ
- အမဲသားအာလူး ဆီလည္ေရလည္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment