တပါတ္တခါ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းမ်ားထဲက ဟင္းတမယ္ပါ ထမင္းကို မိန္ေစသလို စားလို႔အရမ္းခ်ဳိတဲ႔ မွဳိအမ်ဳိးအစားထဲမွာ ပါတဲ႔အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- oyster မွဳိ - 250 g
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိကိုေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ထြင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
- အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔ထိ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးျပီးရင္ အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး မွဳိႏွပ္ခ်က္ေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment