Wednesday, 24 January 2018

ငွေနှင်းမှိုပေါင်း




တပါတ္တခါ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းမ်ားထဲက ဟင္းတမယ္ပါ ထမင္းကို မိန္ေစသလို စားလို႔အရမ္းခ်ဳိတဲ႔ မွဳိအမ်ဳိးအစားထဲမွာ ပါတဲ႔အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. oyster မွဳိ - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း  ၂ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိကိုေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ထြင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ  ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကို ျပင္ထားပါ
  5. အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္းရံုေလး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔ထိ တည္ေပးပါ
  9.  ေရခမ္းတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးျပီးရင္ အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး မွဳိႏွပ္ခ်က္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment