Thursday, 4 January 2018

သတ်သတ်လွတ် ပဲသီးသုပ်



အခုရက္ထဲ သတ္သတ္လြတ္ အသုပ္ေလးေတြ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သလို စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသီးသုပ္ ဟင္းရံေလးေတြ ျပင္ဆင္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔  ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4. ဆားအႏု - လက္ဖက္​ရည္​ဇြန္း တစ္၀က္ (အသုပ္ထဲထည္႔ရန္)
  5. ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ေဂၚဖီ - ႏွစ္ဖတ္ခန္႔
  9. နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  10. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  11. ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည္႔ေပးထားပါ
  • ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ပဲသီးထည္႔ထားေသာ ဇလံုထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ေရေႏြးပူထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ထားျပီး ေရေအးႏွင္႔ေဆးကာ မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
  • နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
  • သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲသီးသုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment