Saturday 6 April 2024

မျှစ်ချဉ်သုပ်

 






မာမာဒီနေ့တော့ ဈေးကိုသွားရင်း မျှစ်ချဉ်ဗူးလေး ဝယ်လာပြီး အစိမ်းသုပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။ မာမာကတော့ အသုပ်သုပ်စားဖို့ ဆီချက်အပါအဝင် ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေက အိမ်မှာ အဆင်သင့် ရှိနေတဲ့အတွက် အသုပ်သုပ်ချိန် မကြာဘဲ အသုပ်တစ်ပွဲ ပြင်ဆင်နိူင်ခဲ့ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ လွယ်ကူမြန်ဆန်စွာ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ မျှစ်ချဉ် အစိမ်းသုပ် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. မျှစ်ချဉ် - လက်တစ်ဆုတ်စာသာသာ
  2. ဆီနီ ဆီချက် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  3. ပဲအကျက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  4. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  5. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  6. ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - စားနိူင်သလောက်
  7. မြေပဲလှော်ထောင်း - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်

ပြင်ဆင်ပုံ
  • မျှစ်ချဉ်ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲမှာ မျှစ်ချဉ်များ မြေပဲလှော််ထောင်း ကြက်သွန်နီ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ပဲမှုန့် အရသာမှုန့် ဆီနီဆီချက်နှင့် ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွနယ်ပေးပါ
  • နယ်ဖတ်ပြီးပါက အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးကာ မျှစ်ချဉ်နံ့ မွှေးမွှေးလေးနဲ့ မျှစ်ချဉ်သုပ် ကျွတ်ကျွတ်လေးကို နှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

2 comments:

  1. ဆီနီ ဆီချက်လုပ်နည်းလေးသင်ပေးပါဦး

    ReplyDelete