Monday, 30 April 2018

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ သိမ္းနည္း












သမီးေက်ာင္းတက္တဲ႔ျမိဳ႔ဆီကို ေျပာင္းၾကေတာ႔မယ္ဆိုေတာ႔ အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြခူးျပီး ေရခဲေသတာထဲမွာလဲ ထည္႔လို႔မရေလေတာ႔ အေျခာက္လွမ္းျပီး သိမ္းဖို႔ျပင္ရ ဆင္ရျပန္ပါတယ္။

  • ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - ဆန္ေကာဇကာ အၾကီးတစ္ခ်ပ္စာ ေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္တဆုတ္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ားကို အရိုးမွ ထြင္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ေရတစ္တပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  3. ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ဆားထည္႔ကာ နယ္ေပးပါ
  4. နယ္ေနရင္ ခြ်ဲေနေသာ အရည္မ်ား ထြက္လာပါလိမ္႔မယ္
  5. ပံုပါအတိုင္း ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ား ႏြမ္းလာပါက ေရသံုးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  6. ေရမ်ားစစ္သြားရန္ လက္အားသန္သန္ႏွင္႔ ညွစ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ဆန္ေကာထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ေနပူပူမွာ ေလးရက္ေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
  8. ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ား ေျခာက္ေသြ႔ပါက ေလလံုေသာ အိတ္ သို႔မဟုတ္ ပုလင္းတို႔ထဲမွာ ထည္႔ျပီး သိမ္းႏိူင္ပါျပီ
  9. ခ်က္စား ေၾကာ္စားမည္ဆိုပါက ေရနာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ျပီးမွ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment