Sunday, 29 April 2018

ငါး ရခိုင္ခ်က္








ဒီေန႔ေတာ႔ ဆီမဘဲ ခ်က္ထားတဲ႔ ငါးရခိုင္ခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာနဲ ႔ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး ငါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ငါး - 600g
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  • ၾကက္သြန္အနီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီး ၾကီး ၅မႊာ 
  • ပဒဲေကာ - လက္တစ္ဆစ္
  • သံပရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးစိမ္း -  စားႏိူင္သေလာက္
  • ကုလားေအာ္ငရုတ္သီး - စားႏိူင္သေလာက္
  • မွ်င္ငါးပိ - ကြမ္းသီးလံုးခန္႕
  • နႏြင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္ 
  • သံပုရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း -၂ဇြန္း
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • အရသာမႈန္႕ - အနည္းငယ္
  • ကင္းမြန္ငံျပာရည္ -  ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးအေကာင္လိုက္ကို အေၾကးခြံႏွင္႔ မလိုတာေတြကို သန္႕ရွင္းေအာင္ျပဳလုပ္ျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ခပ္ထူထူ တံုးထားပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အရသာမွဳန္႔ ဆား နႏြင္းမႈန္႕တို႔ႏွင္႔ နယ္ထားပါ
  3. ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  4. ပဒဲေကာကို အခြံျခစ္ကာ ေရေဆးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  7. ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ကုလားေအာ္ငရုတ္တို႔ကို အညွာေျခြကာ ေရေဆးထားပါ
  8. ခ်င္း ပဒဲေကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ကုလားေအာ္ငရုတ္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  9. မွ်င္ငါးပိကို ေရအနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားပါ
  10. နံနံပင္ကို သန္႔စင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  11. အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာအိုးကို မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ
  12. အိုးပူလာတာနဲ႔ မ်ွင္ငါးပိရည္ကို ေလာင္းထည္႔ပါ
  13. ျပီးတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အႏွစ္ကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ
  14.  ဟင္းအႏွစ္မ်ား ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႔  တရုတ္ဟင္းထည္႔ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ ေရထည္႔ေပးပါ
  15. ေရပြက္ပြက္ ဆူပြက္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  16. ဟင္းရည္ဆူပြက္လာျပီ ဆိုလာတာနဲ႔ အရသာနယ္ထားေသာ ငါး ငံျပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႕ကိုထည့္ခ်က္ေပးပါ
  17. ငါးအသားက အက်က္ျမန္တဲ႔အတြက္ ေရပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ေနတာနဲ႔ ဟင္းက်က္ပါျပီ
  18. ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူေနခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  19. ဟင္းအရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ဟင္းရည္အေနအထားမွာ မီးပိတ္ေပးပါ 
  20. ျပီးတာနဲ႔ နံနံပင္အုပ္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး ရွဴးရွဲစပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment