Saturday, 7 April 2018

ကညႊတ္ေၾကာ္ခ်က္

ဒီေန႔ေတာ႔ ကညႊတ္ကို ရိုးရိုးခ်က္တာထက္ ဆီျပန္ေလး စားခ်င္တာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ေလးကဲကာ ဆီျပန္ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္တဲ႔နည္းေလး မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္​ပစၥည္​းမ်ား
  • ကညႊတ္ - ၁၀ပင္ခန္႔
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစာဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကညႊတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ အပင္ကို စဥ္႔နီတုန္းေပၚတင္ကာ ခပ္ေလးေလး အျပားၾကီးေသာ ဓါးႏွင္႔ ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ
  4. ဓါးျပားရိုက္ျပီးတာနဲ႔ အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ဆီ ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  9. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  10. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အေ၇ာင္တင္မွဳန္႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  11. ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ဘဲ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႕ ကညႊတ္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  13. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  14. ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ ထားေပးပါ
  15. ျပီးတာနဲ႔ ကညႊတ္ဆီျပန္ဟင္းကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment