Friday, 27 April 2018

ပုဇြန္ဆိတ္အေျခာက္ ငံျပာရည္ေၾကာ္









ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ႔ ဟင္းစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္တိုင္း တခါတေလ ဘာေလးကို ဘယ္လို ခ်က္စားရပါ႔မလဲ ေတြးရတာလဲ စိတ္ေတြေတာ႔ ေမာမိသားေပါ႔ေနာ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ေအးရွန္းဆိုင္က ဝယ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ဆိတ္ အေကာင္ေျခာက္ေလးေတြကို ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ဆိတ္ သားေပါက္အေကာင္အေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္၂လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ျပီးမွပုဇြန္ေျခာက္ထဲက သဲစသဲနေလးေတြ စင္သြားေအာင္ ခါခါျပီး ေရေဆးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကိုဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီလာပါက  နႏြင့္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ာ႔ေပးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ ဆား  ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး  ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႔ သင္းလာပါက မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment