Thursday, 12 April 2018

မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္







မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတြ လက္ေဆာင္ရေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္က ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြေလးေတြနဲ႔ခ်က္ရင္ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး မရွိတဲ႔အတြက္ ပုဇြန္ထုတ္ကို ေထာင္းျပီးခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၅၀ေတာင္႔ေလာက္
  • ပုဇြန္ထုတ္ - အေနေတာ္ ၁၇ေကာင္ခန္႔
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို အခြံမွာ ကပ္ေနေသာ အညိဳေရာင္ အေပၚယံမ်ား ကြ်တ္သြားေအာင္ ဇကာမွာ ပြတ္တိုက္ေပးကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ထားကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
  • ပုဇြန္ေခါင္းကို သန္႔စင္ျပီး သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကို ခပ္ေသးေသး လွီးေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕နႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
ငါးပိခ်က္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းေအာင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားႏွင္႔ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္တို႔ကို ထည့္ေမႊပါ
  • ပုဇြန္မ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္မ်ားကို ဖိေခ်ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္အသားမ်ား ေက်လာျပီး မာလာတာနဲ႕ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ကိုထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို ထည့္ေမႊေပးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းေပးပါ
  • အရသာျမည္းျပီးတာနဲ႕လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ေလးကို စားရန္ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment