Thursday, 19 April 2018

ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္









ဒီေန႔ေတာ႔ ေစ်းကအျပန္ ဝယ္လာတဲ႔ ဗူးသီးကို ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္ကာ ငါးေျခာက္ေထာင္းေလးနဲ႔ ထမင္းစားခ်င္ ေပၚလာခဲ႔ျပန္ပါတယ္ ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ကူျပီး ငရုတ္ေကာင္းန႔ံ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေသာက္လို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္္ခ်က္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဗူးသီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တစိတ္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၀ေကာင္ခန္႔
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဗူးသီးစိတ္ကို အခြံခြာကာ အစိတ္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ေပးကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာ ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  5. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  6. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
  7. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ဗူးသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. ဗူးသီးကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင္႔ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကိုထည္႔ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  10. ေရဆူျပီး ဗူးသီးႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. Thanks you ႐ွာေနတာၾကာၿပီ

    ReplyDelete