Friday 6 April 2018

Mussel green lip














နယူးဇီလန္က ဂံုးေလးေတြ ဝယ္ထားမိျပန္ေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ မလိုက္ဖက္ေပမဲ႔ ဒီအတိုင္းေလးစားဖို႔ အခ်ဥ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အခြံပါေသာ New Zealand mussel green lip - တစ္ကီလိုခြဲ
  2. ခပ္ႏူတ္ႏူတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႕
  4. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
  5. ခ်င္း - လက္တဆစ္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ေရ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂံုးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာအိုးကို အပူေပးကာ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ဂံုးမ်ား ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဂံုးမ်ားက်က္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  • အနံ႔အရသာနွင့္ ျပည့္စံုလွေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်င္းနံ႔သင္းေနတဲ႔ ဂံုးခ်ဥ္စပ္ေလး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ

No comments:

Post a Comment