Tuesday, 1 May 2018

ပုဇြန္ သန္႔စင္ပံု






တခ်ဳိ႔က ပုဇြန္ထုက္ကို အခြံမခြာဘဲ ေၾကာ္လ်ွင္ေသာ္လည္းေကာင္း ခ်က္လ််င္ေသာ္လည္းေကာင္း ေလွာ္လ်ွင္ေသာ္လည္းေကာင္း မီးဖုတ္လ်ွင္ေသာ္လည္းေကာင္း ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ဖို႔ေမ႔တတ္ၾကပါတယ္။

ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳပ္ မီးဖုတ္ျပီး စားကာနီးမွ ထိုအမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္တဲ႔အခါမွာ မလြယ္ကူဘဲ ျပတ္ထြက္ျပီး ပုဇြန္ရဲ ႔ေၾကာဖက္မွာ အမည္းေတြ ျပန္႔သြားတတ္ပါတယ္။

ဒိအတြက္ေၾကာင္႔ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြကို အခြံမခြာဘဲ ခ်က္မိတိုင္း ေၾကာဖက္က အမည္းေၾကာင္းေလးကို ဘယ္လိုထုတ္လဲ ေမးလာသူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ပံုေလးကို သိတဲ႔သူေတြလဲ သိေနပါလိမ္႔မယ္ မသိေသးတဲ႔ သူေတြအတြက္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ပုဇြန္ထုတ္ရဲ ႔ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ရန္အတြက္ ေသးငယ္ျပီး မာေၾကာတဲ႔ သံခ်ိတ္ သို႔မဟုတ္ သြားထိုးတံ အသစ္တေခ်ာင္းလိုပါတယ္
  2. ပုဇြန္ထုတ္ရဲ ႔အခြံ ေၾကာဖက္ရွိ ဒုတိယ အဆစ္ေလာက္ကို သံခ်ိတ္ေလးႏွင္႔ ပံုပါအတိုင္း ကန္႔လန္႔ျဖတ္ ထိုးကေလာ္လိုက္ပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ အေပၚဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း အစတစ္စ ထြက္လာေအာင္ အသာေလး ဆြဲထုတ္လိုက္ပါ
  4. ထိုအမည္းစေလးမွာ ေခါင္းပိုင္းမွ အစာအိတ္ပါ တခါထဲ ပါလာေအာင္ အသာအယာ ဆြဲထုတ္ေပးပါ
  5. အေပၚပိုင္း အစတစ္စ ထြက္လာတာနဲ႔ ပုဇြန္အျမွီးပိုင္းဖက္မွ ေနာက္တစ္စကို အသာေလး ဆြဲထုတ္လိုက္ပါ
  6. ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း တစ္ခုလံုး ထြက္သြားပါက ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ ေၾကာ္ေလွာ္ မီးဖုတ္ျပီး စားေသာက္ႏိူင္မည္႔ သန္႔စင္သြားတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment