Saturday, 27 January 2018

ပဲျပား သီးရြက္စံုဟင္းခ်ဳိ





တခါတေလ ဆီျပန္ဟင္းေတြ မပါလဲ ထမင္းစားမိန္ေအာင္ ဖန္တီးတတ္ရျပန္ပါတယ္ ဟင္းရည္ေလးပါမွ ထမင္းက မိန္တတ္တာမို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ၾကိတ္သားကိုျပဳပ္ျပီး ဟင္းရည္ခ်ဳိခ်ဳိေလးခ်က္ကာ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အရသာ လ်ွာကသိ ဆိုသလိုပါဘဲ ပူစပ္ျပီး ေမႊးေနကာ ဟင္းရည္ခ်ဳိေနတဲ႔ မာမာ႔အိမ္ခ်က္ သီးစံုဟင္းခ်ဳိရည္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • ၾကက္ၾကိတ္သား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္
  • ရံုးပေတသီး - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
  • ဘလိုကိုလီ - ၂ခက္ခန္႔
  • ပန္းေဂၚဖီ အခက္ၾကီး - တခက္
  • ပဲျပား - တတံုး
  • ပဲသီး - ၅ေတာင္႔ခန္႔
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • အရသာမွုန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ၾကိတ္သားကို ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို အိုးထဲထည္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ရွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ
  • ၾကက္ျပဳပ္ရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ဟင္းရည္ခ်ဳိေစရန္ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကိုေထာင္းျပီး ျပင္ထားပါ
  • ဘလိုကိုလီကို အခက္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို အခက္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ရံုးပေတသီးကို ေရေဆးက ထိပ္ဖက္မွ ျဖတ္ထားေပးပါ
  • ပဲျပားကို အေနေတာ္ တံုးထားပါ
  • ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • တည္ထားေသာ ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေနတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊကာ ရံုးပေတသီးကို ခ်န္ထားကာ ပဲျပားႏွင္႔အတူအသီးအရြက္မ်ာထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ အဖံုးဖြင္႔ျပီး တည္ထားပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းမႏူးခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ရံုးပေတသီးႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းေထာင္းတို႔ခပ္ျပီး ဟင္းျပင္ပန္းကန္ထဲမွာ ဟင္းရည္ပြဲျပင္ေပးကာ သီးစံုဟင္းရည္ ပူပူေလး ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment