Thursday, 4 January 2018

သတ္သတ္လြတ္ ပဲသီးသုပ္



အခုရက္ထဲ သတ္သတ္လြတ္ အသုပ္ေလးေတြ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သလို စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းရံေလးေတြ ျပင္ဆင္ပံုကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၅ေတာင္႔
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆားအႏု - လက္ဖက္​ရည္​ဇြန္း တ၀က္
  • ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေဂၚဖီ - ၂ဖတ္ခန္႔
  • နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငရုတ္သီး - အေလွာ္မွဳန္႔ စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇလံုတလံုးထဲ ထည္႔ေပးထားပါ
  • ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ပဲသီးထည္႔ထားေသာဇလံုထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ေရေႏြးပူထဲမွာ ၂မိနစ္ေလာက္ထားျပီး ေရေအးႏွင္႔ေဆးကာ မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးထားပါ
  • နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
  • သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသီးသုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment