Tuesday, 2 January 2018

သတ္သတ္လြတ္ ပဲနီျပားသုပ္



တခါတေလ အသားေတြ စားရတာ မစားခ်င္တဲ႔အတြက္ သတ္သတ္လြတ္ေလးေတြ စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာတတ္ပါတယ္။

ပဲသုပ္ဆိုတာက လြယ္ပါတယ္ သို႔ပါေသာ္လဲ ၾကက္သြန္နီ ပါတဲ႔အတြက္ ပါးစပ္နံတတ္ပါတယ္  ပါးစပ္အနံသက္သာေအာင္ ၾကက္သြန္နီကို လွီးျပီးတာနဲ႔ ဆားနဲ႔နာနာ နယ္ေဆးျပီးမွ သုပ္တာက ပါးစပ္အနံ သက္သာေစသလို ၾကက္သြန္ညီးေစာ္ နံျခင္းကိုလဲ သက္သာေစပါတယ္ ၾကက္သြန္ေဆးနည္းကို  ျပင္ဆင္ပံုေလးမွာ ေရးေပးထားပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးသား ပဲဗူး - တဗူး
  • ဆားအႏု - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. Ready made ပဲဗူးကိုေဖာက္ျပီး အရည္မ်ားသြန္ေပးကာ ေရတထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  3. လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
  7. ႏွမ္းေလွာ္ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ ဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားအႏုႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကိုတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  8. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  9. နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသုပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment