Thursday, 18 January 2018

အမဲသားအာလူး အရည္ေသာက္ဆမ္း



ဒီတခါေတာ႔ အမဲသားအာလူး ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ အမဲသားအာလူးဟင္းက အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္ရင္ေတာ့ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတမယ္မို႔ ခ်က္ၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲသား အသားေကာင္းေကာင္း - 400g
  • အာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • စပါးလင္အႏု - ၂လက္မခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ( တ၀က္ကို အရသာနယ္ပါ )
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို ဟင္းအရသာနယ္ပါ)
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - ၂ခက္ခန္႔
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • အမဲသားတံုးကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးထားပါ
  • တံုးထားေသာ အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ
  • ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
  • အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစိမ္ထားပါ
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပိး အပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ အမဲသားအရသာနယ္ကိုထည့္ကာ အသားမ်ား မာလာေအာင္ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ ေရမထည္႔ဘဲ အသားမွ ထြက္လာေသာ ေရခမ္းလာေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • လံုးေရခမ္းကာနီး ဟင္းလံုးမိျပီဆိုမွ အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး အထက္ေအာက္ ေမႊေပးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ပထမ တရည္ေလာက္နဲ႔  မႏူးေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
  • အသားအရမ္း မႏူးေသးခင္ ေနာက္ဆံုးတႀကိမ္ ေရထပ္ထည့္ခ်ိန္မွာ အာလူးကို တခါထဲထည့္ေပးပါ
  • အာလူးႏွင့္အသား ႏူးျပီဆိုပါက အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ဆီလည္ေရလည္ အရည္ေသာက္ဆမ္းလုပ္ရ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ အုပ္ေပးျပီးန္ မီးပိတ္ေပးပါ
  • အမဲသားအာလူး ဆီလည္ေရလည္ အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment