Thursday, 25 January 2018

ၾကက္​သားအာလူး ဆီျပန္​


ၾကက္သားေတြ ၀ယ္ထားျပီး တေန႕တမ်ဳိး ခ်က္ေနရင္းက ကုန္ခါနီးတာနဲ႕ ၾကက္သားနဲ႕ အာလူးအေရာ ဟင္းေလးခ်က္ပါမယ္ ၾကက္သားနဲ႔အာလူး အေရာဟင္းခ်က္ရင္ အာလူးကို ေ႐ြးစားတတ္တဲ့ မာမာတေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင ္​းမိန္​​ေစမဲ့ ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ထားပါတယ္။

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - အေနေတာ္ တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  7. ကရေ၀း႐ြက္ -၂႐ြက္
  8. ဖာလာ - တခု
  9. ေလးညွင္း - တပြင္႔
  10. အာလူး အေနေတာ္ -၃လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ေရာခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးထားကာ ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ဖာလာ ေလးညွင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ့ထိ ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားႏူးပါက ေရစိမ္ထားေသာ အာလူးကို ဆယ္ထည့္ျပီး အာလူးႏူးေလာက္႐ံု ေရထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment