Tuesday, 30 January 2018

ဗနီကာစိမ္ မံုလာဥ ပိုးတီသုပ္










အခုရက္ထဲ မံုလာဥ ပိုးတီေလးေတြ စားရတာ ဓါတ္က်ေနပါတယ္ အခ်ဥ္ကို တေန႔တမ်ဳိး မရိုးရေအာင္ အမ်ဳိးမ်ဳိးစိမ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ေနတာေၾကာင္႔ သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္္ပစၥည္းမ်ား

  • မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး ၂ဥ
  • ဗနီကာ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးစာ (ပိုးတီစိမ္ရန္)
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (ပိုးတီစိမ္ရန္)
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • နံနံပင္ - အေနေတာ္ ၄ပင္ခန္႕
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
ပိုးတီခ်ဥ္ရေအာင္ ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ပိုးတီပံုစံရအာင္​ ​​လွီး​ေပးပါ
  • ပိုးတီပံုစံ လွီးရတာ အဆင္မေျပပါက ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ဆားႏွင္႔ ဗီနီကာကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး ဆားေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • မံုလာဥမ်ားကို ဖန္ပုလင္းသန္႔သန္႔ထဲထည္႔ျပီး ဗီနီကာႏွင္႔ ဆားေဖ်ာ္ရည္ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥမ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ ေရက်က္ေအးေလာင္းထည္႔ေပးျပီး အဖံုးလံုေအာင္ အုပ္ထားေပးပါ
  • တရက္ေလာက္ထည္႔ေပးျပီးရင္ ပိုးတီခ်ဥ္ ရပါျပီ
အသုပ္သုပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  • ပိုးတီကို မိမိ စားႏိူင္သေလာက္ ယူပါ
  • နံနံပင္္​ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အထက္တြင္ ေရးထားေသာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥပိုးတီသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment