Monday, 22 January 2018

ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွပ္


ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြ ေစ်းမွာေတြ႔တိုင္း မဝယ္ဘဲ မေနႏိူင္ ဝယ္ျပီးရင္ေတာ႔ အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဒီတခါေတာ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပုဇြန္ေျခာက္ ႏွပ္ခ်က္ေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း


ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွအ႐ွည္လိုက္ ထက္ျခမ္းခြဲ၍ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ အရွည္လိုက္ ေလးျခမ္းျခမ္းေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
  3. အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  4. ႀကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  7. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  8. ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  10. ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ျမဳပ္ေလာက္သည္ထိထည့္ေပးျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုးအုပ္ေပးျပီး ႏွပ္ေပးပါ
  11. ၾကက္ဟင္းခါးသီး အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင္႔ လွီးထားေသာ အတံုးေလးမ်ား ပံုစံမပ်က္ေစရန္ ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  12. ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုေသာအရသာကို ျပင္ေပးပါ
  13. ဆီသံၾကားျပီး ထဲ႔ထားေသာ ေရမ်ားခမ္းလာတာနဲ႕  ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွပ္ စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment