Saturday, 26 December 2015

ခ်င္းငါးေပါင္း ေမႊးေမႊးေလး





အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုက ပူလာေလ ထမင္းစားေလးက ပ်က္ခ်င္လာေလမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ Basa ငါးကို ေမႊးေမႊးပူပူေလး ေပါင္းျပီးေတာ့ စားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ တ႐ုတ္ဟင္း စားဖြယ္ရာေလးပါ ခ်က္နည္းက လြယ္ကူျပီး ျမန္လဲျမန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေပါင္းရန္အတြက္

  • BASA - 350g
  • CHINESE COOKING WINE - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခ်င္း - လွီးျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕
ငါးေပါင္းျပီး ဟင္းပြဲစပ္ရပ္အတြက္
  • APPLE VINEGER - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
  • FISH SAUCE - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • SOY SAUCE - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ေျမပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္ခန္႕
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးကို ေရေဆးျပီး ၂လက္မသာသာ အ႐ြယ္ေတာ္တံုးကာ ေရစစ္ထားပါ
  2. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
  3. အပူခံေသာ ေႂကြကန္းကန္ တခုထဲမွာ ငါးကို ထည့္ျပီး ငါးေပၚမွာ ခ်င္းကိုထည့္ပါ
  4. ငါးပန္းကန္ထဲကို cooking wineကို ထည့္ပါ
  5. အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ ေရအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ ငါးထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးဇကာထဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  7. ငါးေပါင္းက်က္သြားပါက ေပါင္းအိုးထဲမွာ ငါးပန္းကန္ကို ခနထားေပးပါ
  8. ၾကက္သြန္မိတ္ကို ပံုပါအတိုင္း လွီးျပီး မႊထားပါ
ငါးအေပၚဆမ္းရန္ အရသာစပ္နည္း
  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးေသးေသး တလံုးမွာ ဗီနီကာ ဆီ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တို႕ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  2. ေပါင္းးထားေသာ ငါးပန္းကန္ကို အျပင္ထုတ္ျပီး ငါးေပါင္းစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို ဖယ္လိုက္ျပီး ဆားႏွင့္ သၾကားကို ငါးအေပၚ ျဖဴးေပးပါ
  3. အ႐ွည္အေျမွာင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ငါးအေပၚ ဖြျပီးတင္ေပးပါ
  4. ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းအရသာ အႏွစ္ကို ၾကက္သြန္မိတ္ေပၚမွေန၍ ငါးအေပၚကို ပူေနတုန္း ျဖည္းျဖည္းျခင္းေလာင္းခ်ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ခ်င္းငါးေပါင္းေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment