Sunday 13 December 2015

ငရုတ်သီးစိမ်း ပုဇွန်အစပ်ဟင်း


ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာမွ ရတတ္တဲ့ ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြကို ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ခပ္ပါးပါးလွီးကာ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတာမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းေလးတမယ္အတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြရဲ႕ အခြံက မာသေယာင္ ထင္ရျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ မမာဘဲ ပုဇြန္အသားကလဲ ခ်က္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္ရဲျပီး တက္လာတတ္လာကာ ေမႊးလဲေမႊးတဲ့ပုဇြန္မို႕ အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၃၀
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးကာ ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးစာ သာသာထည့္ကာ ၃မိမိနစ္ေလာက္ ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးျပီးရင္ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။

2 comments:

  1. I just tried this recipe. It's really nice. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင္

      Delete