Monday, 14 December 2015

ပဲဆုတ္ေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလး









ပဲဆုတ္ေၾကာ္လို႕ ေျပာေပမဲ့ တကယ္ေတာ့ ဗယာေၾကာ္ပါဘဲ ဗယာေၾကာ္လို ကုလားပဲျခမ္းကို ေၾကာ္တာမဟုတ္ဘဲ Black Eye Bean ကို ေၾကာ္ထားတာပါ ဒီပဲေၾကာ္က ျမန္မာေနစဥ္ မုတၱမပင္လယ္ေကြ႕နားက တိုက္နယ္ေဆး႐ံုမွာ အမ်ဳိးသား တာ၀န္က်စဥ္ လိုက္ေနတံုးက ႐ြာကလူေတြ ေၾကာ္စားေနက် အေၾကာ္တမ်ဳိးပါ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • တည သို႕မဟုတ္ ၆နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေသာ ပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးခြဲ
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပူစီနမ္႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ နံနံပင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ -  ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ ထမင္းေပါင္းအိုး - ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရစိမ္ထားေသာပဲကို ေရစစ္ကာ ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး တမိနစ္ဆီ ၇ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားတာနဲ႕ လက္ကို ေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ ဆုတ္ျပီးလံုးေပးပါ
  • ပဲကို အလံုးေလးရေအာင္  က်စ္ျပီး ကြဲမထြက္ေအာင္ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ဆုတ္ေပးပါ
  • ႐ြယ္တူ ၁၁လံုးေလာက္ရပါမယ္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီး အေငြ႕ေသေအာင္ ထားေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕ေသမွ ပဲဆုတ္မ်ားကို တလံုးျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment