Monday 21 December 2015

တမာချဉ်


တမာ႐ြက္ႏု

မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရစိမ္ထားပါ

နႏြင္းကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ

ျပဳပ္ျပီးေသာ တမာ႐ြက္ကို ေရႏွင့္ ၂မိနစ္ေလာက္ 
စိမ္ထားေပးပါ

နႏြင္းရည္ မက်ည္းသီးမွည့္တို႕ႏွင့္ စိမ္ေပးပါ

ျပင္ဆင္ေသာအခါ မက်ည္းသီးမ်ား ဖယ္ေပးပါ

တမာခ်ဥ္ႏွင့္ လိုက္ဖက္ေသာ ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း


တမာခ်ဥ္လို႕ အသံၾကားလိုက္တာနဲ႕ မာမာတို႕ငယ္ဘ၀ေလးကို အရမ္းလြမ္းမိပါတယ္ စည္းကမ္းႀကီးတဲ့ အေမ့အမ အႀကီးဆံုး အပ်ဳိႀကီး ႀကီးႀကီးရဲ႕လက္ေပၚမွာ ႀကီးခဲ့တာမို႕ အိမ္မွဳကိစၥကို အသက္အ႐ြယ္အလိုက္ ႏိူင္သေလာက္ လုပ္ၾကရပါတယ္။

ပိုဆိုးတာက မိန္းကေလးဆို အိမ္မွဳကိစၥကို ပိုျပီးသင္ေပးသလို သင္တဲ့အတိုင္း လုပ္လဲလုပ္ရပါတယ္ ထမင္းခ်က္ ဟင္းခ်က္အျပင္ ၆ဧကေက်ာ္က်ယ္တဲ့ ျခံ၀င္းထဲက ထြက္သမ်ွ အသီးအႏွံကို ရာသီခ်ိန္တိုင္း အသံုး၀င္ တာ႐ွည္ခံေအာင္ ျပင္ဆင္နည္းမ်ားကို သင္ေပးတတ္တာမို႕ ဒီေန႕ထိ ႀကီးႀကီး သင္ေပးတာေတြ အားလံုးက မာမာ့အတြက္ လိုသလို အသံုးခ်ႏိူင္ခဲ့ပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ တမာခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္ တမာ႐ြက္ အႏုေလးေတြ ခူးခြင့္ေပးတဲ့ အမ မေမကိုလဲ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္႐ွင္။

တမာခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလးက သိျပီးသူေတြ အတြက္ေတာ့ အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ မသိေသးသူေတြအတြက္ အိမ္လုပ္တမာခ်ဥ္ သန္႕သန္႕ေလး စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. တမာ႐ြက္အႏု - ၈ခက္
  2. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ 
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. တမာ႐ြက္ အႏုေလးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တလံုးစာေလာက္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
  3. မက်ည္းသီးမွည့္အစား ဇီးသီးေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီးေတာ့လဲ သံုးႏိူင္ပါတယ္
  4. နႏြင္းကို ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  5. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ေရ၂လီတာေလာက္ကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  6. ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ တမာ႐ြက္ကို ေရေႏြးထဲ ျမဳပ္ေအာင္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါ
  7. အ႐ြက္ျပဳပ္ခ်ိန္ မၾကာရပါ ျပဳပ္ခ်ိန္ၾကာပါက အ႐ြက္မ်ား အရမ္းႏူးျပီး စားမေကာင္းေတာ့သလို ႐ိုးတံနဲ႕အ႐ြက္မ်ား တျခားစီ ျဖစ္ကုန္တတ္ပါတယ္
  8. ျပီးတာနဲ႕ ေရေႏြးထဲကေနဆယ္ျပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရ၂မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားေပးပါ
  9. အ႐ြက္မ်ား ေအးသြားနဲ႕ ေရမ်ားစင္ေအာင္ လက္ႏွင့္အသာအယာ ဆုတ္ျပီးညွစ္လိုက္ပါ
  10. ေရစင္တာနဲ႕ နႏြင္းရည္ထဲ စိမ္ေပးပါ
  11. နႏြင္းစိမ္ျပီးတာနဲ႕ မက်ည္းရည္ထဲ ထည့္စိမ္ေပးပါ
  12. အားလံုး ျပင္ဆင္ျပီးတာနဲ႕ တမာခ်ဥ္ကို ခ်က္ျခင္း သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ဖန္ပုလင္းထဲထည့္ျပီး ေလလံုေအာင္ပိတ္ကာ ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲထည့္ျပီး လိုသေလာက္ယူ၍ စားသံုးႏိူင္ပါတယ္
  13. တမာခ်ဥ္က ခ်က္ျခင္းႀကီး ခ်ဥ္တာမို႕ အခ်ဥ္မႀကိဳက္ပါက မက်ီးသီးမွည့္ကို အနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ျပီးထည့္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment