Saturday, 12 December 2015

ကင္းပံုသီးေၾကာ္


ကင္းပံုသီးေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား ေၾကာ္စားရင္ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္းက ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးမို႕စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ကင္းပံုသီး - 300g
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ  - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ 
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ ကင္းပံုသီး ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို တခါထည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
  4. တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေမႊျပီး အသီးႏူးေအာင္ ေၾကာ္ေပးကာ အသီးႏူးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး  စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment